Over Mieke

993055_1381626182057282_229482132_nAltijd tekenen en krabbelen in de kantlijn heeft geleid tot het volgen van de opleiding l.o. tekenen. In de daarop volgende jaren heeft Mieke zich onder begeleiding van verschillende kunstenaars verder bekwaamd in het beeldend uitdrukken. Daarbij is zij enthousiast geraakt over het abstract, monumentaal werken met acryl. Het schilderen is voor Mieke een boeiend proces waarbij de zoektocht, maar vooral de ontdekkingen haar aanspreken.

Mieke zoekt inspiratie in haar omgeving of er ontstaat een beeld in haar hoofd dat als startpunt kan dienen voor een nieuw doek. Mieke volgt haar intuïtie en neemt steeds afstand om te bekijken wat het werk vraagt: is er een evenwicht tussen spanning en rust? Versterken vorm en kleur elkaar? Is het werk boeiend?

Spontaan werken op het doek en proberen op verschillende manieren invloed uit te oefenen op het werk of juist laten gebeuren wat gebeurt. Daar ligt haar kracht. Spontane vondsten op het doek kunnen het geheel net zo versterken als doorwerkte structuren. Mieke gaat door totdat de sfeer haar treft, de huid van het werk kan blijven verrassen en boeien; het is af.

Voor wensen en mogelijkheden voor het volgen van een workshop kun je contact opnemen via het formulier. Het is onder andere mogelijk individueel of met een kleine groep te werken naar een stilleven of thema.