Over Mieke

993055_1381626182057282_229482132_nAltijd tekenen en krabbelen in de kantlijn heeft geleid tot het volgen van de opleiding l.o. tekenen. In de daarop volgende jaren heb ik me onder begeleiding van verschillende kunstenaars verder bekwaamd in het beeldend uitdrukken. Daarbij ben ik enthousiast geraakt over het abstract, monumentaal, werken met acryl. Het schilderen is voor mij een boeiend proces waarbij de zoektocht, maar vooral de ontdekkingen me aanspreken.

Ik zoek inspiratie in mijn omgeving of er ontstaat een beeld in mijn hoofd dat als startpunt kan dienen voor een nieuw doek. Ik volg mijn intuïtie en neem steeds afstand om te bekijken wat het werk vraagt: is er een evenwicht tussen spanning en rust, versterken vorm en kleur elkaar, is het boeiend?

Ik werk spontaan op het doek waarbij ik probeer op verschillende manieren invloed uit te oefenen op het werk of juist laat gebeuren wat gebeurt. Spontane vondsten op het doek kunnen het geheel net zo versterken als doorwerkte structuren. Ik ga door totdat de sfeer me treft, de huid van het werk kan blijven verrassen en boeien; het is af.

Voor wensen en mogelijkheden voor het volgen van een workshop nodig ik je graag uit contact met me op te nemen. Het is o.a. mogelijk individueel of met een kleine groep te werken naar een stilleven of thema.